
Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Spargel-Salat mit Dill-Joghurt-Dressing
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
Dill-Joghurt-Dressing
-
rote Zwiebeln halbiert50 g
-
Parmesan in Stücken60 g
-
Pinienkerne und etwas mehr zum Garnieren50 g
-
Olivenöl60 g
-
Dill abgezupft25 - 30 g
-
Kapern, eingelegt abgetropft20 g
-
Zitronensaft20 g
-
Griechischer Joghurt (10% Fett)150 g
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer¼ TL
Kartoffel-Spargel-Salat
-
Wasser1300 g
-
Eier5
-
Frühkartoffeln klein, halbiert600 g
-
grüner Spargel in Stücken (3 cm)400 g
-
Salatgurke (opcjonalnie) in Scheiben (2 mm)150 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
537 kcal /
2247 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
599 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Einfach vegetarisch
9 Przepisów
Niemcy
Niemcy