Kartoffel-Spargel-Salat mit Dill-Joghurt-Dressing

Kartoffel-Spargel-Salat mit Dill-Joghurt-Dressing

3.7 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Dill-Joghurt-Dressing
  • rote Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Pinienkerne und etwas mehr zum Garnieren
    50 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Dill abgezupft
    25 - 30 g
  • Kapern, eingelegt abgetropft
    20 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    150 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Kartoffel-Spargel-Salat
  • Wasser
    1300 g
  • Eier
    5
  • Frühkartoffeln klein, halbiert
    600 g
  • grüner Spargel in Stücken (3 cm)
    400 g
  • Salatgurke (opcjonalnie) in Scheiben (2 mm)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 537 kcal / 2247 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 599 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...