Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Rote Bete, klein, geschält (siehe Tipp)
- 250 g Zucchini, in Stücken (5 cm)
-
250
g Mozzarella, abgetropft
lub 250 g Burrata, abgetropft - Olivenöl zum Beträufeln
- Zitronensaft zum Beträufeln
- Meersalz zum Würzen
- Pfeffer aus der Mühle zum Würzen
- Basilikum, gehackt, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 284 kJ / 68 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 40 mg
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Rosmarin-Fladen
1h
Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
30 min
Rote-Bete-Salat mit Meerrettich
10min
Kartoffelsalat mit Kräutervinaigrette
45 min
Gemüsechips
3h
Rote-Bete-Carpaccio
20 min
Coleslaw
10min
Ananas-Carpaccio mit Erdbeersorbet
20 min
Gurkensalat
10min
Gurkensalat
10min
Obstplatte mit Honig-Zitronen-Dressing
15min
Coleslaw
10min