Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Sellerie, in Stücken
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Porree, in Ringen
- 30 g Öl
- 200 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (3 cm)
- 50 g Weißwein
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 500 g Wasser
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 2 Pimentkörner
- 2 Wacholderbeeren
- ½ TL Muskat
- 200 g Sahne
- 50 g Crème légère
- 150 g Kopfsalat, in Stücken
- 15 g Essig
- 20 g Extra virgin Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2077 kJ / 496 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1262 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotkohlcremesuppe
40 Min
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 Min
Rosenkohlcremesuppe
45 Min
Rahmspinat mit Kartoffelpüree und Ei
45 Min
Überbackene Porreesuppe mit Cheddar
1 Std.
Zwiebel-Hefe-Taler
1h 50min
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40 Min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 Min
Glasierte Mairübchen
25 Min
Gedämpfte Muscheln mit Porree und Kokos-Sauce
45 Min
Layered Mousse mit Spinat, Himbeeren und Avocado
2h 25 min
Kasseler-Frikadellen mit Eisbergsalat und Zitronen-Dressing
30 Min