![Kopfsalat-Suppe Kopfsalat-Suppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/de4eb127d75f2b4e4b86021055729c3a/Derivates/407e3495f8fe3e0987fd4f78c1d0d4b5ff3d9bf6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Sellerie, in Stücken
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Porree, in Ringen
- 30 g Öl
- 200 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (3 cm)
- 50 g Weißwein
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 500 g Wasser
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 2 Pimentkörner
- 2 Wacholderbeeren
- ½ TL Muskat
- 200 g Sahne
- 50 g Crème légère
- 150 g Kopfsalat, in Stücken
- 15 g Essig
- 20 g Extra virgin Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2077 kJ / 496 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1262 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limetten-Maissuppe
40 Min
Rosenkohl vom Blech mit Tahin-Quark
40 Min
Porree-Hackfleisch-Suppe
30 Min
Rosenkohlcremesuppe
45min
Hähnchenschenkel-Erbsen-Eintopf
1h 20min
Rotkohlcremesuppe
40 Min
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1 Std.
Glasierte Mairübchen
25min
Sellerie-Kräuter-Puffer mit Avocadoquark
1 Std.
Sommerliche Gemüsesuppe
55 Min
Gurken-Lachs-Ragout
30 Min
Apfel-Radieschen-Kartoffel-Salat
50 Min