Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1200 g di acqua
- 300 g di spinaci in foglia surgelati
- 1 cucchiaino di sale
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 dose di pasta sfoglia pronta
- 1 uovo sbattuto
- 100 g di Feta a dadini (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 262.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di zucchine (TM6)
50 min
Torta salata ricotta e spinaci
2小时
Fagottini sfogliati alle melanzane
50 min
Polpettone zucca e spinaci
1h 15min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2 Std. 15 Min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min
Millefoglie vegetariana
1 godz. 30 min
Torta salata svuotafrigo
2小时
Spirali di frittata arlecchino
2h 30min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h
Crostata salata tricolore
1 godz. 30 min
Sformato di zucchine e patate (TM6)
1 godz. 30 min