Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di gherigli di noci
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di melanzane violetta tonde a cubetti (1 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di maggiorana secca
- 8 fette di pane casereccio
-
80
g di formaggio di capra a cubetti
lub 80 g di Feta (formaggio greco) a cubetti - 8 - 10 foglie di basilico fresco, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 921 kJ / 220 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 256.1 mg
Alternatywne przepisy
Melanzane alla pizzaiola
1u. 10min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min.
Fiori di zucca ripieni
1h
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1 godz. 30 min
Pesto di rucola e avocado
15 Min
Crostini alla crema di melanzane e mozzarella di bufala
55 Min
Mini galettes ai funghi
1u. 45min
Melanzane e zucchine marinate
1 Std. 35 Min
Cestini di brisèe con caponata di zucchine e melanzane
40 Min
Caponata alla catanese
1h
Insalata di cous cous con melanzane e peperoni
35 Min
Pizzette di melanzane
40 Min