Riso nero vegetariano

Riso nero vegetariano

4.3 58 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

Verdure
  • 250 g di peperoni rossi puliti e a pezzi (circa 2-3 cm)
  • 250 g di carote pelate e a pezzi (circa 1-2 cm)
  • 250 g di cipolle ad anelli (circa 1 cm)
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • ½ cucchiaino di paprika dolce (opcjonalnie) o piccante, a piacere
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di aglio in polvere (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di origano secco
Riso nero
  • 1200 g di acqua
  • 250 g di tofu solido a cubetti (circa 2 cm)
  • 15 g di salsa di soia
  • 1 cucchiaino di sale
  • 250 g di riso nero Venere (cottura 12 minuti)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 237 mg
Białko 3 g
Kalorie 476 kJ / 114 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...