Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di cipolla a pezzi
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro fresca o in scatola
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 400 g fagiolini verdi freschi puliti
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Fagiolini e taccole al vapore
40min
Contorno di melanzane
25min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55min
Finocchi gratinati
30min
Carciofi gratinati alle erbe aromatiche
1u.
Contorno di peperoni al vapore
40min
Insalata di fave e pancetta
30min
Carpaccio di ravanelli con filetti di merluzzo (TM6)
30min
Ratatouille
40min
Peperoni in agrodolce
30min
Fagiolini al pomodoro
55min
Contorno di zucchine
30min