Riso al pomodoro one-pot

Riso al pomodoro one-pot

4.3 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco solo le foglie
  • 1 cipolla
  • 1 spicchio di aglio
  • 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 290 g di fagioli rossi in scatola lavati e sgocciolati
  • 300 g di riso Parboiled
  • 1 cucchiaio di olio di oliva
  • 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
  • 350 g di acqua
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe macinato + q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15 g
Kalorie 1865 kJ / 440 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...