Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, solo le foglie
- 1 cipolla
- 1 spicchio di aglio
- 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 290 g di fagioli rossi in scatola, lavati e sgocciolati
- 300 g di riso Parboiled
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
- 350 g di acqua
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe macinato + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1865 kJ / 440 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 Min
Zuppa di carote secondo Moro
1 Std. 45 Min
Riso al pomodoro e verdure con piselli e mais
35 Min
Asparagi con patate
50 menit
Insalata di fagioli e cavolfiore
10 min
Risotto allo zafferano di Mund
45 Min
Spaghettini ai peperoni
50 menit
Pollo alla pechinese
Brak ocen
Torta salata con pollo e pere
Brak ocen
Tartine all'uovo ed erba cipollina
10 min
Zuppa di riso
50 menit
Pasta al pomodoro e spinaci
35 Min