Urządzenia i Akcesoria
Tatar z łososia
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
9 porcji
Składniki
-
1 ½ łyżeczki ziaren pieprzu zielonego
-
3 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
450 g filetów z łososia, świeżych dobrej jakości, bez skóry i ości, pokrojonych na 3 kawałki, zmrożonych
-
45 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie)
-
¾ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g mieszanki sałat
-
ziarna pieprzu kolorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
233.1 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
582 kJ /
139.1 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Tatar
15 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Tatar ze śledzia
10 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Tatar z chrzanem
1 godz. 20 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min