Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cukru
-
100
g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki, świeżych
lub 100 g orzechów pistacjowych, prażonych, siekanych, niesolonych - 100 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 622.5 kJ / 148.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 Std. 15 Min
Krem kokosowo-czekoladowy
15 min
Pistacjowe chantilly
4hod. 40min
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8h
Ciasteczka z żółtek
2h 15 min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 Std. 20 Min
Ganache pistacjowy
5 Std. 30 Min
Krem z pistacjami
20 min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6h 10min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min