Urządzenia i Akcesoria
Krem pistacjowo-czekoladowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
80 g cukru
-
100 g orzechów pistacjowych, prażonych, siekanych, niesolonych100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki świeżych
-
100 g mleka 3,2% tłuszczu
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.5 g
Kalorie
622.5 kJ /
148.8 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ganache pistacjowy
5 godz. 30 min
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Krem pistacjowy
40 min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Krem z pistacjami
20 min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Biszkopt pistacjowy
4 godz.
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min