Urządzenia i Akcesoria
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
800 g mleka
-
230 g mąki pszennej
-
50 g cukru
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
bita śmietana (opcjonalnie) do podania
-
owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.2 g
Kalorie
1626.2 kJ /
388.7 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
42.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 godz. 45 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Racuchy na maślance
30 min
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
40 min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min