Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)

Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)

4.3 1.3K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki
    70 g
  • jajka
    4
  • mleka
    800 g
  • mąki pszennej
    230 g
  • cukru
    50 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • bita śmietana (opcjonalnie) do podania
  • owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 388.7 kcal / 1626.2 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 42.8 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...