
Urządzenia i Akcesoria
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
-
jajka4
-
mleka800 g
-
mąki pszennej230 g
-
cukru50 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
bita śmietana (opcjonalnie) do podania
-
owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
388.7 kcal /
1626.2 kJ
Białko
13.2 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
42.8 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska