Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 250 g herbatników zbożowych, np. owsianych, połamanych na kawałki
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
Masa jogurtowa
- 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
- 60 g wody
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny
- 900 g jogurtu typu islandzkiego, skyru, naturalnego, w temp. pokojowej
- 130 g cukru pudru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 4 łyżki dżemu jagodowego
-
jagody, świeże, do dekoracji (200-250 g)
lub borówki amerykańskie, świeże, do dekoracji (200-250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1497.1 kJ / 357.8 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 161.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5h 50min
Wiśniowa chmurka
8hod. 30min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1sa 15 dk
Sernik z żurawiną
10h
Ciasto pijana śliwka
6 Std.
Baskijski sernik pistacjowy
9h
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Limonkowy sernik na zimno
6h 45 min.
Sernik walentynkowy z borówkami
4h 30min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8h
Tarta z krojonymi owocami (TM6)
5h 30min
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6h 30min