Urządzenia i Akcesoria
Islandzki sernik na zimno z jagodami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
250 g herbatników zbożowych np. owsianych, połamanych na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
Masa jogurtowa
-
4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
60 g wody
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
900 g jogurtu typu islandzkiego, skyru naturalnego, w temp. pokojowej
-
130 g cukru pudru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
4 łyżki dżemu jagodowego
-
borówki amerykańskie, świeże, do dekoracji (200-250 g)jagody świeże, do dekoracji (200-250 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
161.2 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
1497.1 kJ /
357.8 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Piernik z kawą zbożową
3h 20min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2h 55min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5h 50min
Limonkowy sernik na zimno
6h 45min
Sernik na zimno z owocami w galaretce
9h 10min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8h
Sernik z żurawiną
10h
Sernik crème brûlée
10h 15min
Sernik truskawkowy na zimno
8h 30min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11h 30min
Baskijski sernik pistacjowy
9h
Wiśniowa chmurka
8h 30min