
Urządzenia i Akcesoria
Islandzki sernik na zimno z jagodami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
250 g herbatników zbożowych np. owsianych, połamanych na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
Masa jogurtowa
-
4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
60 g wody
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
900 g jogurtu typu islandzkiego, skyru naturalnego, w temp. pokojowej
-
130 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
4 łyżki dżemu jagodowego
-
jagody świeże, do dekoracji (200-250 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
357.8 kcal /
1497.1 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
161.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska