
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto marchewkowe
- 150 g orzechów włoskich, łuskanych
- 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 130 g oleju
- 250 g mąki tortowej
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 4 jajka
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki soli
-
2
łyżeczki korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
lub 2 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika
Krem z białą czekoladą
- 160 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 500 - 600 g serka kremowego śmietankowego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
- 20 - 40 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 30 - 60 g cukru pudru
- 16 orzechów włoskich, łuskanych, połówek do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 517.4 kcal / 2164.7 kJ
- Białko
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 38.2 g
- Węglowodany
- 39 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Sód
- 366.5 mg