
Urządzenia i Akcesoria
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 55 min
16 porcji
Składniki
Ciasto marchewkowe
-
orzechów włoskich, łuskanych150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego200 g
-
oleju130 g
-
mąki tortowej250 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
jajka4
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM2 łyżeczki
Krem z białą czekoladą
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki160 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
serka kremowego śmietankowego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki500 - 600 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego20 - 40 g
-
cukru pudru30 - 60 g
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek do dekoracji16
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
517.4 kcal /
2164.7 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
38.2 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
14.2 g
Sód
366.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Piernik z kawą zbożową
3 godz. 20 min
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Wiśniowa chmurka
8 godz. 30 min
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min