Buchty z sosem truskawkowym

4.7 75 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje

Składniki

Buchty
  • 60 g mleka
  • ½ łyżeczki cukru
  • 10 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 140 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 szczypta soli
  • ½ jajka (patrz wariant)
  • masło do natłuszczenia
  • 500 g wody
Sos truskawkowy
  • 150 g truskawek, świeżych
    150 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 15 - 20 g cukru
  • 70 g jogurtu typu greckiego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 145.9 mg
Białko 16.5 g
Kalorie 1715.6 kJ / 410 kcal
Tłuszcz 4.4 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 76.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...