Urządzenia i Akcesoria
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
Pampuchy
-
120 g mleka
-
30 g cukru
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g masła, niesolonego
-
280 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki soli
-
1 jajko
-
masło do natłuszczenia
-
16 kostek czekolady mlecznej (ok. 100 g)
-
500 g wody
Sos wiśniowy
-
600 g wiśni, mrożonych, bez pestek, uprzednio rozmrożonych600 g wiśni, świeżych bez pestek
-
10 - 15 g skrobi kukurydzianej
-
30 - 40 g cukru do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
663 kJ /
158 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Knedle twarogowe z morelami
35 min
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1 godz.
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
30 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Knedle z owocami
1 godz. 30 min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 godz. 10 min
Groszek ptysiowy
1 godz.
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Buchty z sosem truskawkowym
1 godz. 20 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min