Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pampuchy
- 120 g mleka
- 30 g cukru
- 20 g masła, niesolonego
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 280 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki soli
- 1 jajko
- masło, do natłuszczenia
- 16 kostek czekolady, mlecznej (ok. 100 g)
- 500 g wody
Sos wiśniowy
- 600 g wiśni drylowanych, świeżych
- 10 - 15 g skrobi kukurydzianej
- 30 - 40 g cukru, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal / 663 kJ / 158 kcal / 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g / 4 g / 4 g
- Węglowodany
- 26 g / 26 g / 26 g
- Tłuszcz
- 4 g / 4 g / 4 g
- Błonnik
- 1.2 g / 1.2 g / 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2h
Knedle z owocami
1h 30 min
Pierogi z serem i jagodami
1h 15min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Pierogi leniwe
45min
Buchty z sosem truskawkowym
1hod. 20min
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1h
Ciasteczka-jajeczka
3h
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1h 10 min
Kluski śląskie
30min
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
30min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min