![Pampuchy z sosem z owoców jagodowych Pampuchy z sosem z owoców jagodowych](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/962579e6-f356-4e57-a708-2f741906e3da/Derivates/491890e9-c797-446f-808e-8594f9ba5a5b.jpg)
Wersje kompatybilne
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pampuchy
- 100 g mleka
- 10 g cukru
- 15 - 20 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 270 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 jajko
- 30 g masła, miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- ½ łyżeczki soli
- 500 g wody
Sos z owoców jagodowych
-
450 - 500
g owoców jagodowych, świeżych
lub 450 - 500 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 40 - 80 g cukru
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
100
g mleka
lub 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1922.8 kJ / 459.3 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 240.5 mg
Alternatywne przepisy
Bułki na parze
2h
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45min
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1 godz.
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone; Jagodowa pianka
1 godz.
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40min
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
30 min
Buchty z sosem truskawkowym
1u. 20min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1u. 15min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 Min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1h 30min