Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym

Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym

4.7 236 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 porcji

Składniki

Pampuchy
  • mleka
    100 g
  • cukru
    10 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • świeżych drożdży pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    255 g
  • kakao, niesłodzonego, naturalnego
    15 g
  • jajko
    1
  • masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • białej czekolady
    10 kostek
  • wody
    500 g
Sos truskawkowy
  • truskawek, świeżych
    450 - 500 g
    450 - 500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • cukru
    40 - 80 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • mleka
    100 g
    100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • owoce jagodowe, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 229.9 kcal / 961.7 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 142.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...