
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 porcji
Składniki
Pampuchy
-
mleka100 g
-
cukru10 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia255 g
-
kakao, niesłodzonego, naturalnego15 g
-
jajko1
-
masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
soli½ łyżeczki
-
białej czekolady10 kostek
-
wody500 g
Sos truskawkowy
-
truskawek, świeżych450 - 500 g
-
cukru40 - 80 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
mleka100 g
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229.9 kcal /
961.7 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
142.9 mg