
Urządzenia i Akcesoria
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
Pampuchy
-
100 g mleka
-
10 g cukru
-
15 - 20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
270 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko
-
30 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
½ łyżeczki soli
-
500 g wody
Cukier makowy
-
30 g maku
-
20 g cukru
Budyniowy sos waniliowy
-
350 g mleka
-
50 - 80 g cukru
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
4 żółtka
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
234.5 kcal /
981.8 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
129.3 mg