
Urządzenia i Akcesoria
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
Pampuchy
-
mleka100 g
-
cukru10 g
-
świeżych drożdży pokruszonych15 - 20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia270 g
-
jajko1
-
masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
soli½ łyżeczki
-
wody500 g
Cukier makowy
-
maku30 g
-
cukru20 g
Budyniowy sos waniliowy
-
mleka350 g
-
cukru50 - 80 g
-
skrobi ziemniaczanej15 g
-
żółtka4
-
laska wanilii tylko ziarna1
-
soli (opcjonalnie)1 szczypta
-
kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
234.5 kcal /
981.8 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
129.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Krem z ciastek korzennych
10 min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1 godz.
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Knedel na parze (w stacji Thermomix Friend®)
1 godz.
Czeskie knedle na parze
1 godz. 15 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Bułki na parze
2 godz.
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min
Buchty z sosem truskawkowym
1 godz. 20 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min