
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z ziemniakami; Marchewka z groszkiem na ciepło
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Pulpety z ziemniakami
-
olej do natłuszczenia
-
cebuli przekrojonej na pół70 - 100 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki400 - 500 g
-
kaszy manny25 g
-
jajko1
-
soli1 - 1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki700 g
Marchewka z groszkiem na ciepło
-
marchewki pokrojonej na kawałki500 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
wody100 g
-
cukru10 - 15 g
-
soli¼ - ¾ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej5 - 10 g
-
zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
534.3 kcal /
2236.8 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
63.3 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
976.8 mg