Pulpety z ziemniakami; Marchewka z groszkiem na ciepło

Pulpety z ziemniakami; Marchewka z groszkiem na ciepło

4.6 91 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

Pulpety z ziemniakami
  • olej do natłuszczenia
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 - 100 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 - 10 g
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
    400 - 500 g
    400 - 500 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych na kawałki
  • kaszy manny
    25 g
    25 g bułki tartej
  • jajko
    1
  • soli
    1 - 1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
    700 g
Marchewka z groszkiem na ciepło
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    500 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • wody
    100 g
  • cukru
    10 - 15 g
  • soli
    ¼ - ¾ łyżeczki
  • skrobi ziemniaczanej
    5 - 10 g
    5 - 10 g skrobi kukurydzianej
  • zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 534.3 kcal / 2236.8 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 63.3 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 976.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...