Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem

Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem

4.0 7 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 350 g ryżu długoziarnistego np. jaśminowego, basmati
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 30 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 1 ½ łyżeczka kurkumy, mielonej
  • 30 - 35 g oleju arachidowego
  • 650 - 750 g filetów rybnych np. z dorsza, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 600 g mleczka kokosowego
  • 850 g wody
  • 10 g cukru trzcinowego
  • 25 - 30 g sosu rybnego
  • 10 - 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • sól do oprószenia ryby
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia ryby
  • szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 443.3 mg
Białko 31.1 g
Kalorie 2541.8 kJ / 607.5 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 60.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...