Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100
g krążków kalmara, surowych
lub 100 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 12 krewetek, surowych, dużych, obranych, oczyszczonych
- 1 łyżeczka soli
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 60 g pomidora, pokrojonego na kawałki
- 6 łyżek oleju
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka kolendry, mielonej
- ¼ łyżeczki chili, mielonego
- 2 goździki
- 2 strąki kardamonu
- 20 g migdałów, mielonych
- 150 g mleczka kokosowego
- 150 g śmietany, 18% tłuszczu
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 czubata łyżka masła
- kolendra, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad thai
45 Min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Krewetki Kung Pao
45 Min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 Min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 Min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1小时 10 分钟
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 Min