Korma z owoców morza

Korma z owoców morza

4.7 111 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g krążków kalmara, surowych
    100 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 12 krewetek, surowych, dużych, obranych oczyszczonych
  • 1 łyżeczka soli
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g pomidora pokrojonego na kawałki
  • 6 łyżek oleju
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
  • 2 goździki
  • 2 strąki kardamonu
  • 20 g migdałów, mielonych
  • 150 g mleczka kokosowego
  • 150 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 czubata łyżka masła
  • kolendra, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 442 kcal / 1849 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...