Korma z owoców morza

Korma z owoców morza

4.7 105 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g
  • krążków kalmara, surowych
    100 g
    100 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • krewetek, surowych, dużych, obranych oczyszczonych
    12
  • soli
    1 łyżeczka
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • pomidora pokrojonego na kawałki
    60 g
  • oleju
    6 łyżek
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 g
  • ząbki czosnku
    3
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kolendry, mielonej
    1 łyżeczka
  • chili, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • goździki
    2
  • strąki kardamonu
    2
  • migdałów, mielonych
    20 g
  • mleczka kokosowego
    150 g
  • śmietany, 18% tłuszczu
    150 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • masła
    1 czubata łyżka
  • kolendra, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 442 kcal / 1849 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...