
Urządzenia i Akcesoria
Korma z owoców morza
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
krążków kalmara, surowych100 g
-
krewetek, surowych, dużych, obranych oczyszczonych12
-
soli1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
pomidora pokrojonego na kawałki60 g
-
oleju6 łyżek
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
ząbki czosnku3
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
chili, mielonego¼ łyżeczki
-
goździki2
-
strąki kardamonu2
-
migdałów, mielonych20 g
-
mleczka kokosowego150 g
-
śmietany, 18% tłuszczu150 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
masła1 czubata łyżka
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
442 kcal /
1849 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
39 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska