
Urządzenia i Akcesoria
Korma z owoców morza
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g krążków kalmara, surowych
-
12 krewetek, surowych, dużych, obranych oczyszczonych
-
1 łyżeczka soli
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
6 łyżek oleju
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
3 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
2 goździki
-
2 strąki kardamonu
-
20 g migdałów, mielonych
-
150 g mleczka kokosowego
-
150 g śmietany, 18% tłuszczu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 czubata łyżka masła
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
442 kcal /
1849 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
39 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska