Nids de spaghetti, sauce tomate et brocoli

Nids de spaghetti, sauce tomate et brocoli

4.4 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Les spaghetti
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    300 g
  • œufs
    3
  • d'huile d'olive
    1 ½ c. à soupe
La sauce tomate aux légumes
  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • d'eau
    1700 g
  • de sel
    2 c. à café
  • de brocolis (dont 50 g de tronc)
    200 g
  • de carotte
    50 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • oignon coupé en deux
    1
  • gousse d'ail
    1
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • de concentré de tomate
    20 g
  • d'assaisonnement à l'italienne
    2 c. à soupe
  • de sucre en poudre
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • billes de mozzarella
    12
  • feuilles de basilic frais pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1046.2 kcal / 4377.1 kJ
Białko 63.2 g
Tłuszcz 63.8 g
Węglowodany 54.8 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 33 g
Sód 2369.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...