
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons coupés en deux
- 30 g de cacahuètes crues, non salées
- 1 piment épépiné et coupé en morceaux
- 30 g d'huile d'olive et 2 c. à soupe
- 50 g de jus de citron
- 450 g d'eau
- 500 g d'aubergines coupées en cubes (1-2 cm)
- 2 pincées de sel et 1 c. à café
- 1 cube de bouillon de légumes émietté
- 150 g de lait de coco
- 35 g de fécule de maïs
- 30 g de pâte de curry
- 100 g de champignons de Paris frais coupés en deux
- 100 g de haricots verts surgelés
- 250 g de pois chiches en conserve égouttés
- coriandre fraîche pour la finition
- 20 g de sirop d'agave (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 419.1 kcal / 1753.5 kJ
- Białko
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Sód
- 811.8 mg