Kokosowy dhal z soczewicy

4.0 20 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g cebuli przekrojonej na pół
  • 250 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
  • 15 - 25 g zielonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 350 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
  • 600 g mleczka kokosowego
  • 420 g wody
  • 1 ½ łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 ½ łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
  • 3 łyżeczki czarnej gorczycy
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych grubo posiekanych
  • kolendra, świeża posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 44 mg
Białko 18.9 g
Kalorie 1859.2 kJ / 444.4 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Węglowodany 50.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...