Urządzenia i Akcesoria
Curry z serem paneer
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcji
Składniki
Paneer - ser indyjski
-
1800 g mleka świeżego, 3,2% tłuszczu
-
30 g białego octu winnego
-
1 szczypta soli
-
olej do smażenia
Curry
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
-
1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych
-
4 goździki
-
30 g oleju
-
250 g pomidorów dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
2 łyżki liści kolendry, świeżych drobno posiekanych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
200 g mleczka kokosowego
-
400 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.7 g
Kalorie
2145 kJ /
512.7 kcal
Tłuszcz
38.7 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Chana masala
35 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min