Kapusta gotowana

Kapusta gotowana

4.8 93 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 750 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
  • ¾ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 300 g wody
  • 90 - 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 15 - 25 g mąki pszennej
  • 2 - 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ pęczka koperku, świeżego (ok. 15 g), tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 46.8 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 700.6 kJ / 167.4 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 12.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...