Urządzenia i Akcesoria
Kapusta gotowana
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
750 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
¾ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
300 g wody
-
90 - 100 g masła pokrojonego na kawałki
-
15 - 25 g mąki pszennej
-
2 - 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ pęczka koperku, świeżego (ok. 15 g), tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
46.8 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
700.6 kJ /
167.4 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos koperkowy
15 min
Sos tatarski
5 min
Zupa z kalarepy
1 godz.
Kapuśniak
50 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Bigos
1 godz. 30 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Marchewka na ciepło
35 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min