Urządzenia i Akcesoria
Jabłecznik
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji
Składniki
-
130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
3 - 4 jabłka, kwaśne bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki (ok. 180 g każde)
-
3 jajka
-
150 g cukru
-
30 g brandy (opcjonalnie)
-
200 g mąki pszennej
-
1 łyżka proszku do pieczenia (15 g)
-
1 szczypta soli
-
cukier puder do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
183.4 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1485.7 kJ /
355.1 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
48.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto jogurtowe
1hod. 40min.
Ciasto cytrynowe
2hod.
Muffinki z czekoladą
45min.
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1hod. 25min.
Ciasto bananowe z czekoladą
1hod. 35min.
Ciasto kakaowe z wiśniami
2hod. 15min.
Ciasto z jabłkami
1hod. 20min.
Ciasto piaskowe z jabłkami
1hod. 10min.
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1hod. 10min.
Ciasto czekoladowe
50min.
Ciasto ucierane z owocami
1hod.
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1hod. 30min.