Urządzenia i Akcesoria
Jabłecznik
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy130 g
-
jabłka, kwaśne bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki (ok. 180 g każde)3 - 4
-
jajka3
-
cukru150 g
-
brandy (opcjonalnie)30 g
-
mąki pszennej200 g
-
proszku do pieczenia (15 g)1 łyżka
-
soli1 szczypta
-
cukier puder do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355.1 kcal /
1485.7 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
48.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
183.4 mg