Jabłecznik

4.7 3.2K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji

Składniki

  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    130 g
  • jabłka, kwaśne bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki (ok. 180 g każde)
    3 - 4
  • jajka
    3
  • cukru
    150 g
  • brandy (opcjonalnie)
    30 g
  • mąki pszennej
    200 g
  • proszku do pieczenia (15 g)
    1 łyżka
  • soli
    1 szczypta
  • cukier puder do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 355.1 kcal / 1485.7 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 48.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 183.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...