Urządzenia i Akcesoria
Kapusta gotowana
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
30 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
¼ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
300 g wody
-
30 - 35 g masła pokrojonego na kawałki
-
5 - 10 g mąki pszennej
-
1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ pęczka koperku, świeżego (ok. 5 g), tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
46.7 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
714.2 kJ /
170.7 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Surówka z młodej kapusty
20 min
Kapuśniak
50 min
Bigos
1 godz. 30 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Sos pomidorowy
40 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Marchewka na ciepło
35 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min
Modro kapusta
45 min
Buraczki na ciepło
50 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min