Kapusta gotowana

Kapusta gotowana

4.6 23 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 30 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 250 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
  • ¼ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 300 g wody
  • 30 - 35 g masła pokrojonego na kawałki
  • 5 - 10 g mąki pszennej
  • 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ pęczka koperku, świeżego (ok. 5 g), tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 46.7 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 714.2 kJ / 170.7 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 12.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...