Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje
Składniki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
110 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
250 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 g mąki pszennej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego1 - 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
¼ łyżeczki rozmarynu, suszonego1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
125 g piwa ciemnego, np. Guinness®, porter
-
180 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
sól do oprószenia ziemniaków
-
chleb do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
900.8 mg
Białko
32.1 g
Kalorie
1809.4 kJ /
432.5 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1 godz. 15 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Gulasz poleszucki
1 godz. 15 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min