![Gulasz poleszucki Gulasz poleszucki](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88CF12C3-8393-4165-9ABF-C0B10F3A63E1/Derivates/d405ca64-de8c-4abd-9a1b-330bbf162374.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, pokruszonych
- 150 g wody, gorącej
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 600 g wieprzowiny np. łopatki lub szynki, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
20
g smalcu
lub 20 g oleju rzepakowego - 200 g soku z kiszonej kapusty
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 płaska łyżeczka kminku
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g chleba, razowego, bez skórki, pokruszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2070.3 kJ / 494.5 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Boeuf Stroganow
1 Std. 10 Min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 Std. 45 Min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 Std. 20 Min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 Std. 50 Min
Schab z kiszoną kapustą
50 分钟
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1h 15min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2h 25 min
Flaczki wołowe
2h 35min
Karkówka po karkonosku
1 Std. 50 Min