Urządzenia i Akcesoria
Gulasz poleszucki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
10 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, pokruszonych
-
150 g wody gorącej
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g wieprzowiny np. łopatki lub szynki, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
20 g oleju rzepakowego20 g smalcu
-
200 g soku z kiszonej kapusty
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 płaska łyżeczka kminku
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g chleba razowego, bez skórki, pokruszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.6 g
Kalorie
2070.3 kJ /
494.5 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
12.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ragout z jagnięciny
1 Std. 10 Min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 Std. 40 Min
Kurczak po myśliwsku
50 Min
Boeuf Stroganow
1 Std. 10 Min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 Std.
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 Std. 20 Min
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 Std. 45 Min
Gulasz z polentą
2 Std.
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 Std. 25 Min
Schab z kiszoną kapustą
50 Min
Karkówka po karkonosku
1 Std. 50 Min