Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
TM5 TM6

Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)

4.6 (35 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 30 g oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 130 g pomidorów, pokrojonych na 1 cm kawałki
  • 450 g łopatki jagnięcej, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 150 g wody
  • 80 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • ½ łyżeczki przyprawy garam masala

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1531 kJ / 366 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
29 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy