Urządzenia i Akcesoria
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 g oleju
-
1 łyżeczka przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
130 g pomidorów pokrojonych na 1 cm kawałki
-
450 g mięsa z łopatki jagnięcej pokrojonej na 2 cm kawałki
-
150 g wody
-
80 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
-
½ łyżeczki przyprawy garam masala
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21 g
Kalorie
1531 kJ /
366 kcal
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Kurczak w sosie satay
30 min
Biryani z jagnięciną
1 godz. 20 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Korma z owoców morza
40 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.