Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jabłka, kwaśne, np. Jonagold (ok. 200 g każde)
- 20 g orzechów włoskich, łuskanych
- 30 g płatków kukurydzianych
- 55 g erytrytolu (patrz wariant)
- 20 g rodzynek
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 150 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
- 1 żółtko
- ½ laski wanilii, tylko ziarna
-
5
g skrobi ziemniaczanej
lub 5 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 880.4 kJ / 210.4 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 211.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 Std. 10 Min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1h 5min
Deser twarogowy z mango
15min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35min
Śniadaniowy bowl ze skyrem, pomarańczą i syropem
10 dk
Jogurt waniliowy z biszkoptami i morelami
1 Std. 30 Min
Granola z marchewką, jabłkiem i jogurtem; Chai latte
55min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 Min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 Min
Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
30min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 Std. 30 Min