
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jabłka, kwaśne, np. Jonagold (ok. 200 g każde)
- 20 g orzechów włoskich, łuskanych
- 30 g płatków kukurydzianych
- 55 g erytrytolu (patrz wariant)
- 20 g rodzynek
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 150 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
- 1 żółtko
- ½ laski wanilii, tylko ziarna
-
5
g skrobi ziemniaczanej
lub 5 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 880.4 kJ / 210.4 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 211.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 Std. 10 Min
Galette z kurczakiem dla całej rodziny
1sa 55 dk
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
45 Min
Sałatka z burakami i gruszką
25min
Deser twarogowy z mango
15min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 Min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 Min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 Min
Sałatka z czarnym ryżem, truskawkami i fetą
1 Std.
Orkiszowa galette ze szpinakiem i serem feta
1h 50min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 Min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2h 30min