Pieczone jabłka z twarogiem

Pieczone jabłka z twarogiem

4.4 131 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 4 jabłka, kwaśne np. Jonagold (ok. 200 g każde)
  • 20 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 30 g płatków kukurydzianych
  • 55 g erytrytolu (patrz wariant)
  • 20 g rodzynek
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 150 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 1 żółtko
  • ½ laski wanilii tylko ziarna
  • 5 g skrobi ziemniaczanej
    5 g skrobi kukurydzianej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 211.2 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 880.4 kJ / 210.4 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 37.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...