
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
50 sztuk
Składniki
Szybkie ciasto francuskie
-
masła pokrojonego na 1-2 cm kawałki, zmrożonego (patrz wskazówka)200 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g
-
wody zimnej90 g
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie z anchois
-
filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy (ok. 40 g)12
-
oliwy z oliwek40 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście6 gałązek
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
Nadzienie z oliwek i rozmarynu
-
czarnych oliwek, bez pestek125 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
ząbki czosnku2
-
rozmarynu, świeżego tylko liście, posiekane2 gałązki
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Formowanie i pieczenie
-
mąka pszenna do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
61 kcal /
255.4 kJ
Białko
0.8 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
3.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
80.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska