
Urządzenia i Akcesoria
Chleb na zakwasie z krzycą i suszonymi morelami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
26 kromek
Składniki
-
wody letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni275 g
-
żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)200 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
miodu20 g
-
mąki z żyta krzyca Melvit300 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750200 g
-
moreli suszonych, bez pestek pokrojonych w ćwiartki120 g
-
soli2 łyżeczki
-
masło do natłuszczenia formy
-
mak do posypania chleba
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
94.6 kcal /
395.6 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
0.5 g
Węglowodany
20.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
183.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA DZIEŃ DOBRY MELVIT
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 godz. 10 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 godz. 45 min
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19 godz.
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 godz.
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min
Jabłkowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5 godz. 10 min