Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g liści selera, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
240
g oleju rzepakowego
lub 240 g oleju z pestek winogron
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 9207 kJ / 2199 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 240 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 60 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lutenica
1h 50min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1h 10 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1j
Agrestowy chutney
40 min
Konfitura z zielonych pomidorów
1j 30 menit
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Relish z zielonych pomidorów
55 Min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2j
Purée z topinamburu (wegańskie)
50 menit
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1j 20 menit
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10 min
Konfitura z dyni
40 min