
Urządzenia i Akcesoria
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
15 sztuk
Składniki
Ciastka imbirowe
-
mąki pszennej260 g
-
proszku do pieczenia Dr. Oetker®1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego1 - 2 łyżeczki
-
cynamonu mielonego z Indonezji dr Oetker®1 łyżeczka
-
goździków, mielonych¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
soli1 szczypta
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki200 g
-
miodu30 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wskazówka), plus dodatkowo 70 g do obtoczenia30 g
-
jajko w temp. pokojowej1
Dekoracja (patrz wariant)
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu30 g
-
masła20 g
-
pisaki cukrowe, kolorowe Dr. Oetker®, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
251 kcal /
1052 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
118 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska