Urządzenia i Akcesoria
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
25 cukierków typu krówka
-
85 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
jabłka pokrojone w ósemki, do podania
-
precelki, solone kruche, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
15 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
1562 kJ /
373.3 kcal
Tłuszcz
26.6 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
40.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koktajl mleczny o smaku solonego karmelu
20 min
Karmelowe toffi
2 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Czarne sezamki
1 godz. 50 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Cukier jabłkowo-cynamonowy
5 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Czekoladowe łyżeczki
3 godz. 25 min
Fondue malinowe z biszkoptami
25 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1 godz.