Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di guanciale a dadini
- 200 g di polpa di pomodoro fresca, a pezzi
- 1 peperone rosso a listarelle
- 1 pizzico di zucchero
- 2 pizzichi di sale
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 320 g di spaghetti o di pasta secca lunga
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2087.8 kJ / 499 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 822 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30 min
Spaghetti alla siciliana
30 min
Schiaffettoni ripieni
1h 30min
Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 min
Spaghetti al tonno
40 min
Sformato di pasta al tonno
30 min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Spaghetti alla vesuviana
25 min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 min
Spaghetti alla checca
40 min
Pasta ‘ncasciata
1h 55min
Pasta alla carcerata
30 min