Spaghetti al sugo di polpettine

Spaghetti al sugo di polpettine

4.8 18 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Polpette
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di pecorino
    50 g
  • di carne trita mista
    300 g
  • uovo
    1
  • di sale
    3 g
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
Salsa al pomodoro
  • di carota pelata e a pezzi
    100 g
  • di cipolla in quarti
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di passata di pomodoro
    1000 g
  • di sale
    5 g
  • di zucchero
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di acqua
    150 g
Terminare la preparazione
  • pangrattato q.b.
  • olio per frittura q.b.
  • di spaghetti
    400 g
  • pecorino grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 460 kcal / 1924.8 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 60.9 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 1054.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...