Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3 cm) (opcjonalnie)
- 1 scalogno (30 g circa)
- 150 g di pancetta affumicata a cubetti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- ¾ di cucchiaino di sale
- 350 g di spaghetti
- 3 uova
- 1 tuorlo d'uovo
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2528 kJ / 604 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Stufato di maiale con cipolle in salsa allo sherry
1h
Pollo alla pizzaiola con pasta all'uovo
30min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Spaghetti alla "carbonara sbagliata"
30min
Pasta ai 2 condimenti: sugo al pomodoro e crema panna e pancetta (Bimby Friend)
30min
Penne risottate ai gamberi
30min
Spaghetti alla carbonara
30min
Spaghetti alla carbonara
30min
Spaghetti alla carbonara
35 Min
Spaghetti alla carbonara
30min
Penne al tonno
35 Min
Spaghetti al sugo di pancetta
35 Min