Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

2.8 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 30 g di pecorino (opcjonalnie) a pezzi (3 cm)
  • 1 scalogno (30 g circa)
  • 150 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1200 g di acqua
  • ¾ cucchiaino di sale
  • 350 g di spaghetti
  • 3 uova
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 27 g
Kalorie 2528 kJ / 604 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...