Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di patate
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 700 g di acqua
- 800 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette (0.5 cm)
- 400 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 1 - 2 cucchiaini di sale
Salsa di pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 g di zucchero
- 5 g di sale
- 4 foglie di basilico fresche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2067 kJ / 49 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 75.9 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Pasta al pomodoro
55 min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 godz. 30 min
Spaghetti al pomodoro
30 min
Sugo all'arrabbiata
20 min
Gnocchi al pomodoro e basilico (Bimby Friend)
30 min
Sugo all'amatriciana
50 min
Gnocchi alla sorrentina
1h 25min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2u. 5min
Gnocchi al ragù
2 godz. 10 min