Spaghetti alla vesuviana

Spaghetti alla vesuviana

4.7 285 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino rosso piccante
  • 400 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 360 g di spaghetti
  • 60 g di olive nere denocciolate o verdi
  • 20 g di capperi sotto sale sciacquati
  • 1 pizzico di origano secco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 603.8 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1089.5 kJ / 258 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 32.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...