Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolla, in quarti (circa 1 cipolla)
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 200 - 300 g di pancetta a cubetti (5 mm)
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 500 - 600 g di acqua
-
1
cucchiaino di paprica, affumicata, in grani
lub 1 cucchiaino di paprica dolce - 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco
- 350 g di spaghetti, medio spessore (n.3-5)
- Parmigiano, in scaglie per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con salsa al tonno
30 min
Sformato di pasta
50 min
Spaghetti al tonno
40 min
Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle
40 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Tortiglioni salsiccia e funghi
35 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Penne al tonno
35 min
Risotto alla parmigiana
30 min
Farfalle al prosciutto e piselli
45 min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20min