Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pecorino romano a pezzi (3 cm)
- 1 peperoncino rosso piccante
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pancetta di maiale a dadini (2 cm)
-
400
g di pomodori pelati freschi in scatola
lub 300 g di passata di pomodoro - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 360 g di pasta (bucatini, spaghetti o linguine)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Pasta panna e salmone
30 Min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Tortiglioni salsiccia e funghi
35min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Gramigna alla salsiccia
45 Min
Sugo all'amatriciana
50 min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3 godz. 55 min
Pasta alla carcerata
30 Min
Sugo all'arrabbiata
20min
Spaghetti all'amatriciana
35min