Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Pecorino romano a pezzi (3 cm)
- 1 peperoncino rosso piccante fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pancetta di maiale a dadini (2 cm)
-
400
g di pomodori pelati freschi in scatola
lub 300 g di passata di pomodoro freschi in scatola - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 360 g di pasta (bucatini, spaghetti o linguine)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti al sugo di pancetta
35 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30min
Spaghetti al tonno
40 min
Spaghetti alla carbonara
30min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Penne alla puttanesca
35 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Pasta panna e salmone
30min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3 Std. 55 Min
Pasta al forno veloce
45 min