Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g marinated herring fillets rinsed (see Tips), cut into pieces (2 cm)
- 30 g freshly squeezed lemon juice, to sprinkle
- 600 g water
- 600 - 650 g beetroot, cut into pieces (3 cm)
- 6 eggs
- 150 g mayonnaise (see Tips)
- 150 g natural yoghurt
- ground black pepper (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1956.7 kJ / 467.3 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 3685 mg
Alternatywne przepisy
Ukrainian chebureks
1h 35min
Liver cake
1h 50min
Potato and porcini mushroom soup
30 min
Tuna stew with potatoes
40min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Mint lemonade
5 min
Arabian ice cream
10h 25 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Red lentil soup with cumin
55min
Peas with ham
30 min
Berry and polenta porridge
20min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 godz. 20 min