
Urządzenia i Akcesoria
Chicken Drumsticks in Spicy Puttanesca Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 portions
Składniki
-
chicken drumsticks, skin on7 - 8
-
paprika, sweet1 tsp
-
paprika, hot to taste¼ - ½ tsp
-
black pepper, ground to taste, divided¼ tsp
-
salt divided2 ¼ tsp
-
extra virgin olive oil, in spray to fry
-
garlic cloves4
-
red chilli, long trimmed and deseeded if preferred10 - 20 g
-
flat-leaf parsley leaves only, plus extra to garnish5 sprigs
-
extra virgin olive oil20 g
-
anchovy fillets, preserved in oil drained20 g
-
capers, pickled drained30 g
-
tomato passata (see Tip)700 g
-
water200 g
-
freshly squeezed lemon juice to taste10 - 20 g
-
cinnamon, ground1 - 2 pinches
-
cayenne pepper, ground½ tsp
-
raw cane sugar1 ½ tsp
-
black pepper, ground½ tsp
-
black olives, pitted drained80 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
636.9 kcal /
2674.8 kJ
Białko
55.9 g
Tłuszcz
41.1 g
Węglowodany
9.7 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
2530.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Slow Cook with Blade Cover
7 Przepisów
Kanada
Kanada