Urządzenia i Akcesoria
Chicken Drumsticks in Spicy Puttanesca Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 portions
Składniki
-
chicken drumsticks, skin on7 - 8
-
paprika, sweet1 tsp
-
paprika, hot to taste¼ - ½ tsp
-
black pepper, ground to taste, divided¼ tsp
-
salt divided2 ¼ tsp
-
extra virgin olive oil, in spray to fry
-
garlic cloves4
-
red chilli, long trimmed and deseeded if preferred10 - 20 g
-
flat-leaf parsley leaves only, plus extra to garnish5 sprigs
-
extra virgin olive oil20 g
-
anchovy fillets, preserved in oil drained20 g
-
capers, pickled drained30 g
-
tomato passata (see Tip)700 g
-
water200 g
-
freshly squeezed lemon juice to taste10 - 20 g
-
cinnamon, ground1 - 2 pinches
-
cayenne pepper, ground½ tsp
-
raw cane sugar1 ½ tsp
-
black pepper, ground½ tsp
-
80 g green olives, pitted, drainedblack olives, pitted drained80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2530.7 mg
Białko
55.9 g
Kalorie
2674.8 kJ /
636.9 kcal
Tłuszcz
41.1 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Slow Cook with Blade Cover
7 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 20 Min
Stir Fried Pork with Chillies
25 Min
Chicken Meatball Soup with Chickpeas
45 Min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
Keine Bewertungen
Orange Salmon with Broccoli Couscous
35 Min
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce
1 Std. 40 Min
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
1 Std. 40 Min
Sous-Vide Turkey Breast (Metric)
3 Std.
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM5)
2 Std.
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4 Std. 15 Min
Chicken drumsticks in spicy puttanesca sauce
2 Std. 15 Min
Chicken adobo
30 Min