Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1135 g chicken breast, skin on or skinless, boneless, skinless
- salt, to season, to taste
- black pepper, ground, to season, to taste
- 340 g artichoke heart, marinated, drained and halved
-
115
g Kalamata olive, pitted, drained
lub 115 g olive, green, pitted, drained - 1 tsp salt
- ¼ tsp black pepper, ground
- 1 tablespoon extra virgin olive oil
- 5 garlic clove
- 10 sprig dill, fresh, leaves only, to taste
- 115 g red bell pepper, stem and seeds removed, quartered
- 115 g red onion, quartered
-
1
tbsp oregano, dried
lub 5 sprigs oregano, fresh - 340 g heirloom tomato, quartered
- 3 bay leaf, dried
- 1 lemon, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1223 kJ / 292.3 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 493.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
40 min
Lemon Garlic Chicken
30 min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 min
Chocolate Batik Cookies
45 min
Strawberry and Burrata Salad with Basil Pesto (TM6)
20 min
Salmon with Vegetable Sauce
Brak ocen
Lemon Garlic Salmon
2 godz. 20 min
Lemon Garlic Salmon
2 godz. 20 min
Chicken Meatballs with Red Pesto
1 godz.
Menu with Pea Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potato
45 min
Lemon Garlic Salmon
2 godz. 20 min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min