Linguine allo scoglio
TM6 TM5

Linguine allo scoglio

4.7 (51 ocen)

Składniki

  • 500 g di frutti di mare misti (cozze e vongole)
  • 5 scampi, puliti ed eviscerati
  • 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio a metà
  • 1 peperoncino rosso piccante
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di calamari ad anelli
  • 1 pizzico di sale
  • 40 g di vino bianco secco
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 320 g di pasta secca tipo linguine

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2533.8 kJ / 605.5 kcal
Białko
49.9 g
Węglowodany
71.6 g
Tłuszcz
15.3 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Błonnik
3.4 g
Sód
1534.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy