Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di frutti di mare misti (cozze e vongole)
- 5 scampi, puliti ed eviscerati
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio a metà
- 1 peperoncino rosso piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di calamari ad anelli
- 1 pizzico di sale
- 40 g di vino bianco secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2533.8 kJ / 605.5 kcal
- Białko
- 49.9 g
- Węglowodany
- 71.6 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1534.2 mg
Alternatywne przepisy
Penne risottate ai gamberi
30min
Bucatini con le canocchie
35min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Insalata di polpo e patate
2h
Pasta panna e salmone
30min
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50min
Pasta ai frutti di mare (Bimby Friend)
35min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40min
Sautè di cozze e vongole
40min
Pasta risottata alle vongole
1 Std.
Spaghetti alle vongole
4h 40 min
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1 Std. 30 Min