Pasta alla Norma leggera

Pasta alla Norma leggera

4.4 67 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 700 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 3 foglie di basilico fresco lavate
  • 500 g di melanzane lunghe (vedere consigli)
  • 1500 g di acqua
  • 320 g di pasta secca corta tipo penne
  • 200 g di fiocchi di latte (formaggio fresco)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0.9 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 1160 kJ / 27.2 kcal
Tłuszcz 14.2 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 29.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...