Calamarata con crema di peperoni

Calamarata con crema di peperoni

4.5 70 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 peperoncino (opcjonalnie) mediamente piccante, a rondelle
  • 1 spicchio di aglio
  • 170 g di cipolle rosse di Tropea a rondelle
  • 330 g di peperoni rossi puliti e a listarelle
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
  • 500 g di pasta secca tipo calamarata
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di olive nere denocciolate
  • 150 g di Provolone piccante a cubetti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 537.5 kcal / 2249.2 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 70.7 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 362.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...