Calamarata con crema di peperoni
TM6

Calamarata con crema di peperoni

4.5 (68 ocen)

Składniki

  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 peperoncino mediamente piccante, a rondelle (opcjonalnie)
  • 1 spicchio di aglio
  • 170 g di cipolle rosse di Tropea a rondelle
  • 330 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
  • 500 g di pasta secca, tipo calamarata
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di olive nere denocciolate
  • 150 g di Provolone piccante a cubetti

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2249.2 kJ / 537.5 kcal
Białko
17.2 g
Węglowodany
70.7 g
Tłuszcz
22.6 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Błonnik
4.3 g
Sód
362.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy