Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 peperoncino mediamente piccante, a rondelle (opcjonalnie)
- 1 spicchio di aglio
- 170 g di cipolle rosse di Tropea a rondelle
- 330 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 500 g di pasta secca, tipo calamarata
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di olive nere denocciolate
- 150 g di Provolone piccante a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2249.2 kJ / 537.5 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 362.6 mg
Alternatywne przepisy
Pasta al pomodoro e peperoni
30min
Penne risottate al pesto di melanzane
40min
Pesto alla trapanese
20 min
Pesto di melanzane
10 min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50min
Pesto di rucola
10 min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55min
Pesto di zucchine e basilico
20 min
Orecchiette con crema di zucca e speck
35 Min
Pasta con crema di peperoni e Feta
30min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30min